Tur og treff

Hvert år arrangerer vi ulike turer og treff for klubbens medlemmer og andre sidevognsentusiaster. De tre faste arrangementene er Jumbo Run, Ferietreffet og Årsmøtet som arrangeres henholdsvis på våren, sommeren og høsten. I tillegg er det flere av klubbens medlemmer som arrangerer andre treff utenom, for eksempel i regi av sine lokale MC- klubber. Eksempelvis har treff som Krystallrally og Trollrally også vært populære blant NSK sine medlemmer.

Jumbo Run

Jumbo Run 2022 arrangeres pinsehelgen 3-5 juni på Bjordalstunet i Vindafjord kommune. Treffet blir dessverre i år uten passasjerer grunnet en fortsatt usikker situasjon rundt korona.

For påmelding ring Andor på tlf. 48231475.

Jumbo Run 2022 – Karmøy Motorsykkelklubb 

Vi inviterer til sidevogntreff i pinsehelga 3-5 juni på Bjordalstunet.

Treffet blir en ren sosial sammenkomst grunnet usikre tilbakemeldinger rundt korona fra de ulike institusjonene i området vårt.

Bjordalstunet er et gårdstun med gamle tradisjoner, bygd som et rekketun. Det hele er restaurert fra bunnen av på 90- tallet. Plassen har rundt 30 sengeplasser og det som må til for å oppholde seg i greie omgivelser. Man har prøvd å beholde det originale, men det er oppgradert noe i forhold til det sanitære. På disse sengeplassene blir det først til mølla- prinsippet som gjelder.

På lørdag blir det fellestur til Arqebus krigshistorisk museum. Her kan man kjøpe inngangsbillett til 70,-.

Teltplass blir avsatt på eget område med mulighet for bad og dusj. 

Forsamlingshuset har plass til ca. 120 spisegjester og har fast sjenkeløyve. Det vil da si at medbrakt alkohol inn i disse lokalene ikke er tillatt i forhold til sjenkeloven. 

Huset vil være åpent så lenge treffet pågår, utenom en liten stengt periode på natten. Her vil det serveres mat og drikke til vettuge priser, samt være mulighet for opphold ellers.

Det blir satt opp griller på lørdag etter fellesturen. Grillmat ordner man selv.

       

Priser:

  • Treffavgift kr 200,-
  • Overnatting m/ to frokoster og to varmretter pr pers kr 1500,-  Ta med sengetøy selv.
  • For teltere m /to frokoster og to varmretter pr pers kr 1000,-

     

Obs ! Påmelding innen 29/5.

Veibeskrivelse:

Ta av fra E -134 ca 20 km. Fra Haugesund ved Skjold/ Isvik, rv 4736. Kjør deretter ca 7 minutter mot Vikebygd-Bjoa. Ved krapp sving over bru, ta av på vegkyss Bjordal, 1,3 km. Skiltet Bjordal kurs og fritid. Over ei ferist opp bratt bakke. Ta det med ro opp her. Det hele blir godt merket videre. Husk innmelding v/ ankomst. 


Da er det bare å ønske hjertelig velkommen!

       

Påmelding til Andor.

Tlf 48231475

Mail:  andorbjordal@gmail.com

Historien bak Jumbo Run

Hvert år arrangerer Norsk Sidevogn Klubb treffet Jumbo Run. Arrangementet flyttes fra sted til sted hvert år, og lokale MC- klubber søker til NSK om å få arrangere det. Det er på årsmøtet til NSK at søknadene blir behandlet og man avgjør hvor Jumbo Run skal arrangeres året etter.

Det var engelskmannen David Cooper som opprinnelig kom opp med ideen om Jumbo Run. Han arrangerte det første treffet i Coventry i 1961. Tanken var at handikappede barn skulle få oppleve naturen på en trygg og sikker måte som passasjer i en sidevogn. British Cycle & Motorcycle Industries Association stod som hovedsponsor for det første treffet. Det var omkring 80 sidevognsykler som deltok på det første arrangementet, som ble en stor suksess for både store og små.

Det ble derfor besluttet at Jumbo Run skulle bli et årlig arrangement.

I 1963 fikk treffet sitt nåværende navn – Jumbo Run. Historien bak treffnavnet er at man under arrangementet dette året tok turen til en dyrehage hvor det fantes en elefantbaby som het Jumbo.

Fra England har Jumbo Run spredd seg til Frankrike, Nederland, Tyskland, Sverige, Danmark og Finland. Til Norge kom det i 1977, og har siden blitt arrangert her hvert år. For den som har lyst til å gjøre noe positivt for andre og samtidig ha en annerledes og flott helg for hele familien, er Jumbo Run midt i blinken. De fleste bor i telt, men det pleier også å være mulig å leie hytte på treffplassen. Treffet har en familievennlig profil, og det er svært mange som har med kone og barn, eller barnebarn for den saks skyld. Det pleier også å være flere sidevognsykler fra andre land som tar turen opp til oss for å delta.

Oversikt over hvor Jumbo Run har blitt arrangert de siste årene

2022 Vindafjord (alternativt treff uten passasjerer)
2021 (avlyst på grunn av korona)
2020 Karmøy (avlyst på grunn av korona)
2019 Sandefjord
2018 Bergen
2017 Blaker
2016 Stjørdal
2015 Åndalsnes
2014 Blaker
2013 Bergen
2012 Oslo
2011 Karmøy
2010 Sandefjord  
2009 Moss
 2008 Bergen
2007 Karmøy
2006 Åndalsnes

Ferietreffet

Dato og mer info kommer

Klubben har alltid hatt en familievennlig profil, og det er vanlig at barna er med på treff. Særlig Ferietreffet slår godt an hos de minste, og har i flere år blitt arrangert på Teksten familiecamping i Gvarv i Telemark. Campingplassen tar godt vare på oss motorsyklister og er godt egnet for MC- treff med hele familien. Plassen har gapahuk med bålplass, sitteplasser og hyller med oppkopling til kjølebager. I tillegg finnes det en diger lekeplass med masse aktiviteter for både liten og stor, inkludert vannsklier, hoppepute, lekeplass og flere badestrender. I tilfelle dårlig vær har vi også tilgang til tak over hodet når vi skal grille og spise. Campingen tilbyr hytteutleie og plass til telt eller campingvogn.


Her er alle med interesse for MC med sidevogn velkomne!

Årsmøtet

Dato kommer

%d bloggere liker dette: