Tur og treff

Hvert år arrangerer vi ulike turer og treff for klubbens medlemmer og andre sidevognsentusiaster. De tre faste arrangementene er Jumbo Run, Ferietreffet og Årsmøtet som arrangeres henholdsvis på våren, sommeren og høsten. I tillegg er det flere av klubbens medlemmer som arrangerer andre treff utenom, for eksempel i regi av sine lokale MC- klubber. Eksempelvis har treff som Krystallrally og Trollrally også vært populære blant NSK sine medlemmer.

Ferietreffet

I 2021 arrangeres Ferietreffet fra 7.- 11.- Juli på Teksten Camping, Gvarv i Telemark

Påmelding skjer via Facebook

Klubben har alltid hatt en familievennlig profil, og det er vanlig at barna er med på treff. Særlig Ferietreffet slår godt an hos de minste, og har i flere år blitt arrangert på Teksten familiecamping i Gvarv i Telemark. Campingplassen tar godt vare på oss motorsyklister og er godt egnet for MC- treff med hele familien. Plassen har gapahuk med bålplass, sitteplasser og hyller med oppkopling til kjølebager. I tillegg finnes det en diger lekeplass med masse aktiviteter for både liten og stor, inkludert vannsklier, hoppepute, lekeplass og flere badestrender. I tilfelle dårlig vær har vi også tilgang til tak over hodet når vi skal grille og spise. Campingen tilbyr hytteutleie og plass til telt eller campingvogn.


Her er alle med interesse for MC med sidevogn velkomne!

Jumbo Run

Jumbo Run 2021 er dessverre avlyst på grunn av Korona

Hvert år arrangerer Norsk Sidevogn Klubb treffet Jumbo Run. Arrangementet flyttes fra sted til sted hvert år, og lokale MC- klubber søker til NSK om å få arrangere det. Det er på årsmøtet til NSK at søknadene blir behandlet og man avgjør hvor Jumbo Run skal arrangeres året etter.

Det var engelskmannen David Cooper som opprinnelig kom opp med ideen om Jumbo Run. Han arrangerte det første treffet i Coventry i 1961. Tanken var at handikappede barn skulle få oppleve naturen på en trygg og sikker måte som passasjer i en sidevogn. British Cycle & Motorcycle Industries Association stod som hovedsponsor for det første treffet. Det var omkring 80 sidevognsykler som deltok på det første arrangementet, som ble en stor suksess for både store og små.

Det ble derfor besluttet at Jumbo Run skulle bli et årlig arrangement.

I 1963 fikk treffet sitt nåværende navn – Jumbo Run. Historien bak treffnavnet er at man under arrangementet dette året tok turen til en dyrehage hvor det fantes en elefantbaby som het Jumbo.

Fra England har Jumbo Run spredd seg til Frankrike, Nederland, Tyskland, Sverige, Danmark og Finland. Til Norge kom det i 1977, og har siden blitt arrangert her hvert år. For den som har lyst til å gjøre noe positivt for andre og samtidig ha en annerledes og flott helg for hele familien, er Jumbo Run midt i blinken. De fleste bor i telt, men det pleier også å være mulig å leie hytte på treffplassen. Treffet har en familievennlig profil, og det er svært mange som har med kone og barn, eller barnebarn for den saks skyld. Det pleier også å være flere sidevognsykler fra andre land som tar turen opp til oss for å delta.

Oversikt over hvor Jumbo Run har blitt arrangert de siste årene

2020 Karmøy (avlyst på grunn av Korona)
2019 Sandefjord
2018 Bergen
2017 Blaker
2016 Stjørdal
2015 Åndalsnes
2014 Blaker
2013 Bergen
2012 Oslo
2011 Karmøy
2010 Sandefjord  
2009 Moss
 2008 Bergen
2007 Karmøy
2006 Åndalsnes

Årsmøtet

I 2021 arrangeres Årsmøtet fra 10.-12. september på Torpomoen, Ål i Hallingdal

%d bloggere liker dette: